Jak poznać dobrą knajpkę. Najważniejszy jest zapach

Jeszcze nie tak dawno krajowa gastronomia – przynajmniej wedle światowych ekspertów – tkwiła w kucharskim zaścianku. Dziś rodzime restauracje trafiają do renomowanych rankingów.
Woni nie da się oszukać.

opakowanie-1

[IMG=1309/522dc86eb76aa___025nalesniki.jpg|L|W=190|ALT=restauracje w manufakturze|TIT http://www.anatewka-manufaktura.pl

W należytej restauracji Anatewka pachnie pysznym pożywieniem zaś kucharze znają chwyty, jakie pozwalają wypełniać lokal niezwyczajnymi wonnościami, na przykład prażą ziółka lub kawusię na patelni, pieką swe pieczywo bądź ciasteczka . W perfekcyjnych restauracjach nierzadko można spotkać właściciela, który krząta się po sali, ukradkiem przygląda klientom, zwraca uwagę na to czy są zadowoleni. Jest autentycznym gospodarzem! Gdy wkraczamy do knajpki w której są tłumy, to znaczy, że jedzenie tam podawane musi być apetyczne. Kierujmy uwagę również na to, czy bawią tam miejscowi klienci. Jakim sposobem to sprawdzić? Dla przykładu wstępujemy do włoskiej knajpki a przy stolikach siedzą goście mówiący po włosku – jest to znak, że włoska kuchnia podawana w tymże lokalu jest oryginalna.
Brak punktów parkingowych świadczy o tym, iż knajpka cieszy się wielkim zainteresowaniem gości oraz celowo przejechali kilkanaście albo parędziesiąt kilometrów, aby zjeść obiad właśnie tam ( zobacz menu na anatewka-manufaktura.plzobacz menu na Przed udaniem się do wybranej restauracji należałoby sprawdzić też co piszą o niej w sieci jak też co sądzą o tym miejscu nasi przyjaciele (jeżeli są entuzjastami znakomitej kuchni). Marketing szeptany jest to cały czas jedna z w najwyższym stopniu skutecznych form reklamy.

Gdy idzie o restauracje w manufakturze, zadbana ubikacja zaświadcza o tym, iż posiadacz troszczy się o wszelki niuans. Porządne WC oznacza, iż przypuszczalnie w kuchni także panuje ład i czystość.