Prowadzisz swój biznes gastronomiczny? Pomyśl, jak docierać ze swoim jedzeniem do coraz większej ilości ludzi!

Nie da się zaprzeczyć, że prowadzenie własnej restauracji jest ciężkim kawałkiem chleba. O ile zwykle wyobrażamy sobie, że jest to znakomita zabawa, a w dodatku można właściwie przez cały czas stołować się w tego rodzaju miejscu za darmo, o tyle rzeczywistość zdecydowanie nie jest już tak różowa. Prowadzenie swojej restauracji zazwyczaj oznacza konieczność wczesnego wstawania, aby dowieźć do restauracji świeży towar, a na dodatek trzeba być niemal cały czas na miejscu i pilnować swojego interesu. Dodatkowo dochodzą do tego kłopoty z utrzymaniem płynności gotówkowej i konieczność rywalizacji z konkurencją, której właściwie każdego dnia pojawia się na rynku coraz więcej i niewątpliwie jest ona coraz bardziej wyspecjalizowana.
przemysł - fotka
Autor: Marcin Polak
Źródło: http://www.flickr.com
Czy istnieją więc jakieś złote sposoby na przyciągnięcie do siebie większej ilości klientów? Jeżeli chcesz być na bieżąco z modą, na pewno powinieneś pomyśleć o foodtrucku, czyli mobilnym samochodzie z jedzeniem - zwłaszcza, że właśnie rozpoczyna się sezon wakacyjny i coraz więcej osób nie tylko decyduje się na jadanie w knajpach (bo z powodu gorąca nie chce im się gotować jedzenia w swoich domach), ale również chce jeść na świeżym powietrzu. Postawienie foodtrucka Twojej knajpy w jednym z popularnych miejsc na wakacyjny odpoczynek oraz serwowanie tam kilku podstawowych dań, które łatwo da się zjeść na wolnym powietrzu, oczywiście będzie strzałem w dziesiątkę. Na dodatek koszt takiego foodtrucka wcale nie będzie wysoki - wystarczy zainteresować się, ile kosztuje [TAG=agregaty] prądotwórcze wynajem w Twojej okolicy oraz kupić gdzieś właściwych wymiarów przyczepę, którą bez większego trudu da się przerobić na mobilną kuchnię (http://www.adexagregaty.pl/pl/). Taki sposób serwowania swojego jedzenia zdecydowanie zyskuje coraz większą popularność nie tylko wśród właścicieli knajp, ale także pośród samych konsumentów, którzy oczywiście wolą zapłacić trochę mniej w foodtrucku niż w restauracji, a w zamian dostać dobrej jakości jedzenie, które będą mogli spożyć na łonie natury. Jeżeli Ty również chcesz spróbować tego typu biznesu, sprawdź szybciutko agregaty prądotwórcze wynajem i nie wahaj się ani minuty dłużej! Dowiedz się więcej o firmie: opis firmy.

Otworzenie własnego foodtrucka to również oczywiście świetny sposób na zareklamowanie swojej restauracji stacjonarnej. Trzymamy bardzo za Ciebie i Twoją restaurację kciuki!